Bildestil

Det er utarbeidet en egen bildestil for Human-Etisk Forbund. Bildene skal representere Human-Etisk Forbunds budskap. Uttrykket er moderne, ekte og naturlig.

Mennesker i fokus

Bildene bør representere alle mennesker med variasjon i alder, kjønn og hudfarge. De kan gjerne være positive, engasjerte, vise kjærlighet og samhold. Det er fint å få frem stemningen i enkelte bilder ved at noen er rørt, jubler eller ser på hverandre. Menneskene bør være i en naturlig og avslappende positur. Vi skal unngå klisjéer og et “stock-preg”.

Miljø/setting

Det skal helst være en naturlig setting og miljø, gjerne utendørs eller i aktuelle lokaler til seremonier. Bakgrunnen burde ikke være rotete eller konkurrere med mennesket som skal være i fokus.

Særpreg

Bildene må gjerne ha en detalj i en sterk farge. Dette kan f. eks være en gul blomst i håret, grønt tørkle i dresslomma eller blå brudesko. Dette knytter bildene sammen med de friske fargene i identiteten og gir originalitet i bildene.

Bildeutsnitt

Utsnittene kan variere fra helfigur til utsnitt av objekter. I enkelte seremonier kan det være fint å inkludere objekter som hører til temaet. Dette kan f. eks være lys til gravferd eller blomster til vigsel. Dette skaper en stemning i bildeserien og fanger helheten i en seremoni.

Bruk av bilder i gridsystem

Det er utarbeidet et gridsystem for å gjøre det enklere å plassere bilder, ikoner og bilder. Bildene kan brukes stort og fylle formatet. Eller man kan bruke bildene mindre og plassere de friere. Les mer om gridsystemet her.

Eksempler

Plakat

Det er utarbeidet en del maler for plakater i Impleo, som skal gjøre det enklere å lage materiell. Under følger link til Impleo.

Se her for maler

Brosjyre

Det er utarbeidet en del maler for brosjyrer i Impleo, som skal gjøre det enklere å lage materiell. Under følger link til Impleo.

Se her for maler

Annonser

Det er utarbeidet en del maler for annonser i Impleo, som skal gjøre det enklere å lage materiell. Under følger link til Impleo.

Se her for maler

Link til bildebank

Her finner du en oversikt over alle bilder.

Link til bildebank